AC29B026-FD6A-44D5-9BB5-863AE20D58EF47704CAF-15B4-43C1-97C4-4FFDD071266565419416-D162-4031-A7D8-97AE374BD211bingel-bwbingel-colorA57771A7-1F09-4686-AC84-22387B42A144F54B3EB7-33DF-4F70-8937-2439050B45DA4374A9A4-D17A-4391-8198-15D7F30B4A58B46E2A66-604E-4D4C-B810-96A063E38CAC27C026A2-8F63-48EC-9F6F-0CCA8F5EE25C70CA8E4C-75BD-4A9C-90DD-E23CAE7196732686AE34-3627-4A15-8E36-B68C61D98F908727D67E-85CE-4838-86C9-B128315BAE19B4B60ACA-FEED-4F31-A67B-B455F52072AD882E75D3-6FA6-4682-B263-DD145E4B90E4D174FDF2-8E53-4A81-9C54-6FAD19BE5CDE73103793-14B2-4A04-BE7E-115C6A5164D09036873E-C169-4E77-831F-66D6600F6DB24DE14A8F-8936-4FA8-B5B6-0FCDB94BE354icon-info-m4CADF515-2FE9-4D16-81AC-7C11870C5125icon-l-okicon-l-placeholderF36755E4-0FB3-4481-B2AA-2D399F6C02B9icon-m-abcicon-m-addressbookicon-m-app-addicon-m-app-editicon-m-badge-okicon-m-badge-staricon-m-badge-star_1icon-m-bagicon-m-bookicon-m-book-abcicon-m-book-addicon-m-book-cdicon-m-book-detailicon-m-book-editicon-m-book-okicon-m-book-openicon-m-book-open1icon-m-book-staricon-m-book2icon-m-calculusicon-m-calendaricon-m-certificate1icon-m-certificate2icon-m-chaticon-m-checklisticon-m-chevron-lefticon-m-chevron-righticon-m-commenticon-m-compassicon-m-compass2icon-m-compass3icon-m-computericon-m-contact-locationicon-m-deviceicon-m-discussionicon-m-discussionicon-m-e-bookicon-m-earphonesicon-m-environmenticon-m-forwardicon-m-gameicon-m-global-readingicon-m-globeicon-m-hsicon-m-hubicon-m-keysicon-m-lighticon-m-likeicon-m-locationicon-m-lockicon-m-mapicon-m-mobileicon-m-musicicon-m-music1icon-m-newsicon-m-notebookicon-m-notebook-addicon-m-pathicon-m-pen-notebookicon-m-pencilicon-m-pensicon-m-presentationicon-m-presentation2icon-m-printicon-m-pulseicon-m-questionicon-m-secureicon-m-shippingicon-m-shoppingbagicon-m-smileicon-m-toolsicon-m-touchicon-m-touch-padicon-m-valuesicon-m-videosicon-m-ylioppilasCD4924EC-5939-4893-9B30-4FE8032D8BAA2D69EFBF-EE66-459B-A671-374C0312F9592BB25427-25C0-4075-BD1E-6119B9E8AB1492997E17-AA90-4F84-96FC-2C5CE5B412A0A68F3D0C-9BD8-449C-8E90-6B02E7401B88icon-s-add-filledicon-s-attentionicon-s-carticon-s-chevron-lefticon-s-chevron-righticon-s-closeicon-s-commenticon-s-equals-filledicon-s-infoicon-s-keyicon-s-locationicon-s-okicon-s-ok-checkboxicon-s-ok-filledicon-s-questionicon-s-question-filledicon-s-zoomicon-s-zoom-out364AE760-9757-4E3D-9CCB-7AD08154DAB6364AE760-9757-4E3D-9CCB-7AD08154DAB63DA39253-A68D-40DD-867F-7241001F783A451170CC-B0CC-462B-AD3C-256860DEC8CC3Shopping BagShopping Bag expanded54F3246A-0C61-4524-A032-5FBC8C53CCDDD0996743-8F0B-4A0E-8F34-6A2B9A7DFC442AF8E4B3-0A73-4B10-9A59-BDD0C01BF6D399565D1E-B1AA-4646-91A6-B936042A6D79icon-xs-attentionicon-xs-cart-gotoicon-xs-cart-goto-oppijailoicon-xs-chevron-downicon-xs-chevron-down-thickicon-xs-chevron-lefticon-xs-chevron-righticon-xs-closeicon-xs-close-thickicon-xs-close-thinicon-xs-infoicon-xs-info-filledicon-xs-keyicon-xs-loginicon-xs-menuicon-xs-minusicon-xs-okicon-xs-openicon-xs-playicon-xs-questionicon-xs-searchicon-xs-star2147FD8F-EC55-4A57-B42A-8C10FE1165BD

Tietosuojalauseke

Tiivistelmä

  • Olemme sitoutuneet suojaamaan käyttäjiemme yksityisyyttä. Luottamuksesi on meille tärkeää.
  • Pyrimme jatkuvasti parantamaan teknisiä kyvykkyyksiämme tarjotaksemme sinulle valintoja tietojen käsittelyyn liittyen sekä toteuttaaksemme tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeutesi saumattomasti. Kohdasta 7 löydät listan vaikutusmahdollisuuksista.
  • Jaamme käsittelemämme tiedot käyttäjän antamiin, verkkopalveluiden käytöstä havainnoituihin, analytiikan avulla johdettuihin ja kolmansien osapuolten käsittelemiin tietoihin.
  • Käytämme dataa tuotteiden toimittamiseen, asiakaspalveluun, markkinointiin, tuotekehitykseen sekä osuvamman mainonnan näyttämiseen.

1. Mikä Oppi&ilo® on ja miksi tämä tietosuojalauseke on tehty?

Sanoma Pro Oy on osa Sanoma-konserniin kuuluvaa Sanoma Learningia. Sanoma Learningiin kuuluu myös muita maayhtiöitä. Lisätietoja yhtiöstä löytyy osoitteesta sanomalearning.com.

Oppi&ilo® on Sanoma Pron omistama rekisteröity tavaramerkki, joka on suunnattu kuluttajille (jäljempänä ”Oppi&ilo”). Oppi&ilo-tuotemerkkiin kuuluu peli- ja puuhatuotteet sekä verkkosivusto ja verkkokauppa oppijailo.fi. Oppi&ilo on sitoutunut suojaamaan palveluidensa käyttäjien yksityisyyttä EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (EU 2016/679), Tietosuojalain (1050/2018), sähköisen viestinnän palveluista annetun lain (917/2014) sekä muun soveltuvan lainsäädännön mukaisesti.

2. Mitä tietoja meillä on sinusta ja mihin käytämme niitä?

2.1 Millaisia tietoja minusta kerätään?

Keräämme käyttäjästä tämän tietosuojalausekkeen kohdassa 2.2 kuvattujen käyttötarkoitusten kannalta tarpeellisia henkilötietoja.

Käyttäjän antamat tai henkilökohtaisesti tunnistavat tiedot:

  • nimi ja yhteystiedot, kuten, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite
  • asiakassuhdetta koskevat tiedot, kuten laskutus- ja maksutiedot, ml. maksukorttitiedot, tuote- ja tilaustiedot, asiakaspalautteet ja yhteydenotot sekä peruutustiedot
  • luvat ja suostumukset
  • kyselyihin ja tutkimuksiin annetut tiedot
  • kilpailuihin annetut tiedot voittajan tavoittamiseksi

Palveluiden käytöstä havainnoidut tiedot:

  • Palvelun ominaisuuksien käyttö- ja selailutiedot
  • Sivu, jolta käyttäjä on siirtynyt sivuillemme, laitteen malli, yksilöllinen laite- ja/tai evästetunniste, tiedonkeruun kanava (internetselain, mobiiliselain, sovellus), selaimen versio, IP-osoite, istuntotunniste, istunnon aika ja kesto sekä näytön tarkkuus ja käyttöjärjestelmä
  • Havainnoidun, ei tunnistetun, käyttäjän tunnisteena on tyypillisesti eväste tai muu vastaava tunniste

Palveluiden käytöstä tai muista tiedoista johdetut tiedot:

Johdetulla tiedolla tarkoitetaan tietoa, joka on päätelty analytiikan avulla palvelun havaitusta käytöstä ja / tai asiakkaan itse antamista tiedoista, kuten esimerkiksi käyttäjän mahdolliset kiinnostuksen kohteet tai segmentointi tietynlaisten käyttäjien ryhmään.

Kumppaneiden ja kolmansien osapuolten käsittelemät tiedot:

Kolmansilla osapuolilla tarkoitetaan Sanoman ulkopuolisia tahoja, kuten sosiaalisen median palvelujen tarjoajia sekä mittaus- ja seurantapalveluiden tarjoajia. Mikäli käyttäjä on antanut suostumuksen, nämä ns. kolmannet osapuolet voivat asettaa evästeitä käyttäjän päätelaitteelle käyttäjän vieraillessa palveluissamme esimerkiksi tarjotakseen käyttäjälle kohdennettua mainontaa tai tilastoidakseen eri sivustojen kävijämääriä.

Kun Oppi&ilo ylläpitää sivua Facebookissa, Facebook ja Oppi&ilo ovat yhteisrekisterinpitäjiä Oppi&ilon Facebook-sivujen kävijätietojen osalta. Käyttäjä saa lisätietoja henkilötietojensa käsittelystä Facebookin tietosuojakuvauksesta.

Keräämme yhdessä Facebookin kanssa tietoja mm. Facebook-sivujemme tykkäyksistä ja vierailuista, julkaisuidemme näkyvyydestä sekä julkaisuidemme tavoittaneiden henkilöiden demografiaprofiileista aggregoitua raportointia varten. Emme yhdistä näitä tietoja muihin tässä tietosuojalausekkeessa kuvattuihin tietoihin.

Sanoma Pron sivustolla on käytössä YouTube upotus, jonka sisältö tulee suoraan YouTubesta. Kun käyttäjä käynnistää videon, asettaa YouTube evästeitä.

Käyttäjä voi tutustua sosiaalisen median palveluiden ehtoihin kussakin palvelussa. Yksityisyydensuojaa koskeviin ehtoihin voi Facebookin osalta tutustua täällä ja Googlen osalta täällä.

Palvelumme voivat myös sisältää linkkejä muihin kuin yllä mainittuihin sivustoihin. Emme vastaa näiden ulkopuolisten sivustojen yksityisyydensuojakäytännöistä tai sisällöistä. Suosittelemme tutustumaan jokaisen sivuston yksityisyydensuojaa koskeviin ehtoihin.

2.2 Mihin tarkoitukseen henkilötietojani käytetään?

Käsittelemme henkilötietoja vain ennalta määriteltyihin käyttötarkoituksiin.

  • Ostaminen: Toimitamme käyttäjän ostamat Oppi&ilon tuotteet.
  • Tuotekehitys ja raportointi: Kehitämme jatkuvasti tuotteiden ja palveluiden käyttöliittymiä ja käyttökokemusta. Teemme kysely- ja kuluttajatutkimuksia sekä raportteja liiketoiminnan päätöksenteon tueksi.
  • Asiakasviestintä, suoramarkkinointi ja asiakaspalvelu: Autamme käyttäjää löytämään kiinnostavia tarjouksia tuotteistamme ja pyrimme tarjoamaan käyttäjälle mahdollisimman henkilökohtaista asiakaspalvelua.
  • Mainonnan kohdentaminen: Esitämme käyttäjälle mainontaa, joka on todennäköisesti käyttäjää kiinnostavaa. Kohdennus perustuu käyttäjän palveluiden käytöstä kerätyistä tiedoista analytiikan avulla johdettuihin tietoihin, kuten laskettuihin kiinnostuksen kohteisiin.

Lisäksi käsittelemme henkilötietoja lakisääteisiin velvollisuuksiimme, kuten kirjanpitoon, sekä väärinkäytösten ehkäisemiseksi ja palveluiden jatkuvuuden takaamiseksi (esimerkiksi tallentamalla varmuuskopioita ja lokitietoja). Emme käsittele henkilötietoja automaattiseen päätöksentekoon, jolla voisi olla oikeusvaikutuksia tai vastaavia merkittäviä vaikutuksia käyttäjään.

2.3 Käsitteleekö Oppi&ilo sensitiivisiä henkilötietoja kuten päätelaitteeni sijaintia?

Oppi&ilo ei kerää eikä hyödynnä päätelaitteen tarkkaa sijaintia. Käytämme Google Analytics palvelua yleisömittauksen koostettuun raportointiin sivustojen käyttäjien lukumäärästä. Analytiikan yhteydessä kerätty IP-osoite on anonymisoitu, emmekä ole sallineet tietojen jakamista Googlen kanssa. On kuitenkin mahdollista, että anonymisoidun IP osoitteen avulla loppukäyttäjän sijainti voidaan paikantaa kaupunkitasolla.

2.4 Käytetäänkö sivustoilla evästeitä ja mitä ne ovat?

Keräämme käyttäjän päätelaitetta ja palveluiden käyttöä koskevia tietoja evästeiden (”cookies”) ja muiden vastaavien tekniikoiden, kuten selaimen paikallisen tietovaraston, avulla. Eväste on pieni tekstitiedosto, jonka selain tallentaa käyttäjän päätelaitteelle. Evästeet sisältävät usein nimettömän, yksilöllisen tunnisteen, jonka avulla voimme tunnistaa ja laskea sivustollamme vierailevat selaimet.

Tarkemmin evästeitä ja vastaavia tallennustekniikoita kuvataan evästekäytännöissä.

3. Tietojen käsittelyn laillinen perusta ja vastuu henkilötiedoista

Käsittelemme henkilötietoja eri perusteilla riippuen tilanteesta ja käyttötarkoituksesta.

  • Sopimus: Kun tilaat, ostat tai käytät palveluitamme, käsittelemme tietojasi perustuen sopimussuhteeseen. Sopimusta varten käsittelemme vain tietoja, jotka ovat tarpeen sovitun palvelun toimittamista varten, eli tyypillisesti yhteystietoja.
  • Suostumus: Kun lähetämme sinulle sähköisiä markkinointiviestejä lupaasi perustuen tai kohdennamme sinulle mainontaa verkkopalveluissa, käsittelemme tietojasi suostumukseen perustuen.
  • Lakisääteinen velvollisuus: Säilytämme tiettyjä tietoja noudattaaksemme lakisääteisiä velvollisuuksiamme. Säilytämme esimerkiksi laskutustietoja lainsäädännön vaatiman ajan verotusta ja kirjanpitoa varten.
  • Oikeutettu etu: Oikeutetulla edulla viittaamme yrityksemme tarpeeseen käsitellä tietoa liiketoiminnan hallintaa ja kehittämistä varten. Näillä toimenpiteillä varmistamme myös asiakkaan etujen toteutumisen. Käsittelemme henkilötietoja oikeutetun edun perusteella esimerkiksi seuraavia käyttötarkoituksia varten:
    • Tuotekehitys: pyrimme jatkuvasti jalostamaan palveluidemme käyttökokemusta ja parantamaan palveluiden ominaisuuksia perustuen niiden käyttöön
    • Liiketoiminnan raportointi: mittaamme tilausten kehittymistä ja mainosten näkyvyyttä, jotta voimme toimia tehokkaasti ja suunnitella palveluiden kehitystä
    • Tietojen suojaaminen: varmistamme, että verkko- ja mobiilisivuillamme ja tietokannoissamme toteutetaan riittävät tietoturvatoimenpiteet
    • Väärinkäytösten ehkäisy: käyttölokien tallennus
    • Asiakaspalvelu
    • Uusien tarjousten tekeminen suoramarkkinoinnin kautta siten, että huomioimme asiakkaiden todennäköiset kiinnostukset ja vältämme turhat yhteydenotot.

Kun käsittelemme henkilötietoja perustuen oikeutettuun etuun, punnitsemme aina käsittelyn hyödyt ja mahdolliset haitat asiakkaille. Minimoimme myös tunnistavan henkilötiedon. Sinulla on oikeus vastustaa käsittelyä, joka perustuu oikeutettuun etuun.

4. Kuka pääsee käsiksi henkilötietoihisi?

Henkilötietoja käsitellään Oppi&ilolla huolellisesti, ja pääsy rajataan vain niille henkilöille, jotka esimerkiksi auttavat asiakaspalvelussa tai teknisten ongelmien selvityksessä tai muuten tarvitsevat henkilötietoja johonkin tietosuojalausekkeessa mainittuun tarkoitukseen. Oppi&ilo käyttää tarpeellisia teknisiä ja organisatorisia tietoturvakeinoja henkilötietojen suojaamiseksi oikeudetonta pääsyä, luovuttamista, hävittämistä tai muuta käsittelyä vastaan. Tällaisia keinoja ovat muun muassa palomuurien, salaustekniikoiden ja turvallisten laitetilojen käyttö, asianmukainen kulunvalvonta, hallittu käyttöoikeuksien myöntäminen ja niiden käytön valvonta, henkilötietojen käsittelyyn osallistuvan henkilöstön ohjeistaminen sekä alihankkijoiden huolellinen valinta.

Oppi&ilo voi käyttää kolmansia osapuolia ja alihankkijoita käsittelemään tietoja puolestaan esimerkiksi tekniseen kehitykseen, asiakaspalvelun toteuttamiseen ja markkinointikampanjoihin. Huolehdimme sopimusten avulla, että alihankkijat ja kolmannet osapuolet noudattavat samoja lakeja ja ohjeita henkilötietojen käsittelyssä ja suojaamisessa kuin mekin. Alihankkijoista vain valitut henkilöt pääsevät käsittelemään henkilötietoja. Hallinnollisista syistä tietoja voidaan myös käsitellä konserniyhtiöön kuuluvissa yrityksissä. Emme luovuta tai myy henkilötietoja kolmansille osapuolille, paitsi konserniyhtiön sisällä. Voimme luovuttaa laskuja yrityksille, jotka perivät saatavia.

Oppi&ilolla on oikeus luovuttaa toimivaltaiselle viranomaiselle palvelun käyttöön liittyviä kirjautumislokitietoja ja muita viranomaisen tarpeelliseksi katsomia tietoja tilanteissa, jossa viranomaisella on lakiin perustuva toimivalta käsitellä tietoja rikollisen toiminnan, kuten palvelunestohyökkäysten ehkäisemiseksi tai torjumiseksi. Tällaisessa tilanteessa Oppi&ilo luovuttaa tietoja ainoastaan siinä laajuudessa kuin on kokonaistilanteen kannalta perusteltua ja oikeasuhtaista.

5. Missä tiedot sijaitsevat fyysisesti?

Henkilötiedot sijaitsevat EU:n alueella olevilla palvelimilla. Jos mitään henkilötietoja pääsee käsittelemään alihankkijamme kautta Euroopan talousalueen ulkopuolelta, huolehdimme siitä, että henkilötietojen siirto tapahtuu lainmukaisesti ja tietosuoja on riittävällä tasolla.

6. Miten kauan säilytämme henkilötietoja?

  • Säilytämme henkilötietoja seuraavien periaatteiden mukaan.
  • Asiakkaan yhteystiedot, tilaushistoria kirjanpitotarkoituksiin: 6 vuotta Suomen lain mukaan
  • Tiedot markkinointirekisterissämme verkkokaupan asiakkuuden perusteella: 2 vuotta asiakkuuden päättymisestä, jotta voimme tarvittaessa yhä kontaktoida asiakkaita
  • Tiedot markkinointirekisterissämme uutiskirjeen tilauksen perusteella: kunnes tilaaja peruu itse tilauksensa
  • Tuoteraadin ja kilpailujen yhteydessä kerätyt tiedot: tiedot tuhotaan 2 kuukautta keräämisen jälkeen
  • Evästetiedot verkkosivuiltamme ja verkkokaupasta: 2 vuotta sivulla käynnistä ellei vierailija tyhjennä selainhistoriaansa evästeistä sitä ennen

7. Miten voit vaikuttaa tietojesi käsittelyyn?

Oppi&ilon palvelujen käyttäjillä on oikeus:

  • Saada tietoa henkilötietojen käsittelystä.
  • Saada pääsy käsiteltyihin henkilötietoihin ja pyytää tietojen siirtoa järjestelmästä toiseen. *)
  • Pyytää tietojen oikaisua ja poistoa tai tietojen käsittelyn rajoitusta. *)
  • Olla joutumatta sellaisen automaattisen päätöksenteon kohteeksi, jolla on oikeusvaikutuksia tai vastaavia merkittäviä vaikutuksia.
  • Saada tieto korkean riskin aiheuttavasta henkilötietojen tietoturvaloukkauksesta.
  • Peruuttaa henkilötietojen käsittelyyn annettu suostumus. Luvanvaraisessa markkinoinnissa peruutuksen voi tehdä joko viestien lopusta tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Evästesuostumuksia voi hallinnoida evästeasetuksissa.
  • Valittaa henkilötietojen käsittelystä valvovalle viranomaiselle. Valituksen voi tehdä tietosuojavaltuutetun toimiston verkkosivuston kautta täällä.

*) Nämä oikeudet voidaan toteuttaa vain, jos pystymme tunnistamaan käyttäjän henkilökohtaisesti.

Näitä oikeuksia voit toteuttaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

8. Voiko tätä tietosuojalauseketta muuttaa?

Kehitämme palvelujamme jatkuvasti ja pidätämme itsellämme oikeuden muuttaa tätä tietosuojalauseketta. Muutokset voivat perustua myös lainsäädännön muuttumiseen. Suosittelemme tutustumaan tietosuojalausekkeen sisältöön säännöllisesti.

Tämä tietosuojalauseke julkaistiin 28.6.2021.

9. Miten voit olla yhteydessä meihin?

Voit olla yhteydessä Sanoma Pron asiakaspalveluun: asiakaspalvelu@sanomapro.fi, puh. 020 391 000

Rekisterinpitäjä: Sanoma Pro Oy, PL 200, 00040 Helsinki, Y-tunnus 1970922-0

Sanomilla on nimetty tietosuojavastaava. Käyttäjä voi lähettää tietosuojaan ja tähän tietosuojalausekkeeseen liittyvät tiedustelut sekä mahdolliset markkinoinnin tai mainonnan kohdentamiseen liittyvät reklamaatiot myös osoitteeseen:

Sanoma Oyj Tietosuoja PL 60, 00089 Sanoma