3

Ajankohtaista

Laiva on lastattu on Vuoden peli 2022 -kilpailun finaalissa

Oppi&ilon uusi lukemaan oppimista edistävä Laiva on lastattu -peli on Vuoden lastenpeli 2022 -sarjan finaalissa. Finalistipelit on valittu asiakas- ja asiantuntijaraadin voimin suuresta joukosta laadukkaita kotimaisia ja kansainvälisiä lautapelejä.

Lukemaan oppiminen on lapsuuden yksi palkitsevimmista oppimisen virstanpylväistä. Lapset oppivat lukemaan eri ikäisinä ja eri tavoin. Lukemista ei tulisikaan hoputtaa, mutta vanhemmat voivat tukea lasta oppimisen eri vaiheissa. Innostavan ja helpon tavan lukemisen harjoitteluun tarjoaa Oppi&ilon uusi Laiva on lastattu -peli. 

Laiva on lastattu -peli kehittää monipuolisesti lapsen lukemaan oppimisen taitoa. Lapsi oppii tunnistamaan sanan alkuäänteen ja -kirjaimen edeten aina kokonaisten sanojen lukemiseen. Pelissä yhdistyy Oppi&ilon ydinajatus: leikki ja tekeminen, jotka synnyttävät oivalluksia, myönteisiä tunnekokemuksia ja vahvistavat oppimisen iloa. Työmme taustalla on vahva suomalainen pedagoginen osaaminen, ja tuotteet on suunniteltu juuri oikeaan ikä- ja kehitysvaiheeseen.

Meille on suuri kunnia olla jo toista vuotta peräkkäin Vuoden lastenpeli -finaalissa. Pedagoginen osaaminen yhdistettynä lasten iloon ja leikkiin ohjaavat tuotekehitystämme. Lasten mielipide ja heiltä saamamme palaute on meille erityisen tärkeää. Laiva on lastattu -peliä on ehtinyt pelata jo iso joukko pieniä pelaajia ja palaute on ollut todella positiivista, iloitsee tuottaja Katariina Sulander.

Finalistipelissä lukuvalmiuksien harjoittelu yhdistyy oivaltavasti ja innostavalla tavalla tuttuun seurapeliin. Pelissä pyöritetään kiekkoa ja etsitään kiekon osoittamalla kirjaimella alkavia sanoja tai kuvia, jotka lastataan pelaajan oman laivan kyytiin. Ensimmäisenä laivansa täyteen saanut pelaaja voittaa pelin.  Lähde mukaan matkalle kirjainten ja sanojen maailmaan!

Suomen Leluyhdistyksen julkaisu Vuoden Lastenpeli 2022 -finalisteista löytyy täältä »

Kenelle: Vanhemmat


Lue seuraavaksi

Vinkkejä vanhemmille

Kirjaimet ja sanat tutuksi – ensiaskeleet lukemaan oppimiseen

Minä osaan

Miten lapsi oppii lukemaan? – Viisi oivallusta vanhemmalle

Vinkkejä vanhemmille

Täytyykö lapsen kanssa leikkiä?