3

Innokas oppija

Viskari- ja eskari-ikäinen osaa jo monenlaisia taitoja. Lapsen kiinnostusta uusien asioiden oppimiseen kannattaa rohkaista, mutta hoputtaa ei tarvitse. Tässä iässä lapsi alkaa usein vertailla omia taitojaan toisten kanssa. Niinpä hänen on tärkeä kuulla aikuiselta, että hän on hyvä, riittävä ja rakas juuri sellaisena kuin on.


Mielipiteitä ja omia ajatuksia

5–6-vuotiailta löytyy mielipiteitä, ideoita ja ajatuksia. Mielikuvitus ja päättelykyky kehittyvät kohisten tässä iässä. Eskarilainen nauttii uuden oppimisesta ja soveltaa iloiten uusia taitoja leikkeihin. Tarinat kiehtovat ja viskarit ja eskarit pystyvät hyvin seuraamaan tarinoiden juonta. Samalla kirjaimet ja lukeminen alkavat kiinnostaa aivan luonnostaan. Osa lapsista oppiikin lukemaan jo ennen koulun alkua. 

Leikkien oppimista 

Erilaiset päättelyä ja oivaltamista kehittävät tehtävät, pelit ja lasten tietokirjat viihdyttävät 5–6-vuotiaita. Kiinnostus lukemiseen ja laskemiseen herää, ja tätä herkkyysvaihetta voi tukea kirjain- ja numeroleikkeihin innostavilla puuhilla. Olennaista leikillisessä oppimisessa on, ettei pääasia ole oppiminen vaan itse leikki. Tekemällä ja kokemalla uusia asioita oppii kuin huomaamatta. Tarkasti ohjatun tekemisen sijaan tärkeää on, että leikkiessä lapsi saa testata, kokeilla ja tutkia asiaa omassa tahdissaan.

Suosituksemme 5-6-vuotiaille

Leikitään kirjaimilla -magneettipuuha

Leikkisetti johdattelee kirjainten ja sanojen maailmaan. Tehtävissä yhdistellään riimipareja, tunnistetaan äänteitä ja kuljetaan kirjainreittejä. Kehittää lapsen luku- ja kirjoitustaitoa. Taitojen kartuttua muodostetaan kokonaisia sanoja ja ratkotaan puuttuvia kirjaimia ristikoista. Leikkiä voi yksin tai yhdessä! Paketti sisältää yli 150 magneettia ja 40 erilaista tehtävää.

Ikäsuositus 5-8 v
Hinta 22,90 €

Tutustu»


Leikitään numeroilla -magneettipuuha

Hyppää numeroiden ja lukujen pariin. Monipuolisissa tehtävissä hahmotetaan lukumääriä, vertaillaan ominaisuuksia ja tutustutaan numeromerkkeihin. Osta, myy, vertaile – kauppaleikeistä tutut asiat ja esineet edistävät laskutaidon ja loogisen päättelykyvyn kehittymistä. Paketti sisältää yli 100 magneettia ja 40 erilaista tehtävää.

Ikäsuositus 5-8 v
Hinta 22,90 €

Tutustu»


Tiedeseikkailu Ihminen -palapelikirja

Miten ihmisen aistit toimivat? Mitä tapahtuu ruoansulatuksessa, ja miksi sydän sykkii? Ruokitaan lapsen uteliaisuutta ja sytytetään tutkimisen into. Tiedeseikkailu-sarjan uutuuden parissa opitaan luonnontieteitä leikkien ja yhdessä ihmetellen. Palapeli-kirja sisältää tarinan, helppoja tiedekokeita ja 150 palan palapelin ihmiskehosta. Tutki, oivalla ja opi.

Ikäsuositus 5-8 v
Hinta 22,90 €

Tutustu»

Maalaa vedellä Metsä -puuhakirja

Herätä vehreä metsä ja sen herttaiset eläimet eloon. Kasta puuhakirjan mukana tuleva sivellin veteen, ja väritä mustavalkoiset kuviot. Puuhakirjan maalaamiseen tarvitaan vain vettä, joka loihtii värit esille. Taianomaista lapsista, eikä yhtään sotkua. 

Ikäsuositus 6-vuotiaista ylöspäin
Hinta 8,90 €

Tutustu»