3

Pyyhittävät puuhakortit – pakallinen puuhaa yksin ja yhdessä!

Piirrä, pyyhi ja piirrä taas! Oppi&ilon pyyhittävät puuhakortit ovat ainutlaatuinen tapa oivaltaa ja oppia. Nappaa talteen vinkit, miten valitset lapsesi ikään ja osaamiseen sopivan puuhapakan.


Pakka postikortin kokoisia puuhakortteja pitää sisällään kokoaan suuremman sisällön. 50 kaksipuolista puuhakorttia on helppo ottaa mukana lomareissulle ja ottaa esiin vaikka junassa, auton takapenkillä tai ravintolapöydässä. Korteista riittää tekemistä jaettavaksi useallekin lapselle, niistä voi valita tehtäväksi juuri mieluisimmat puuhat, ja pyyhittävän tussin ansiosta tehtäviä voi tehdä aina uudestaan ja uudestaan.

Puuhakortit avaavat matkan oivaltamisen maailmaan. Tehtävät ovat kehittäviä ja ennen kaikkea innostavia! Pohtiminen ja ratkominen ruokkivat lapsen onnistumisen tunnetta, vahvistavat itseluottamusta ja lisäävät intoa uuden oppimiseen.

Lapsen saama onnistumisen ja oivaltamisen riemu ei ole vain sattumaa, vaan tuotekehitystiimin pitkän suunnittelu- ja kehitystyön tulos. Kuten kaikki Oppi&ilon tuotteet, myös suositut puuhapakat pohjautuvat lapsen kehitysvaiheisiin ja herkkyyskausiin sekä kannustavat ikätasoisten taitojen kehittämiseen. Jo 12 vuoden ajan puuhakorttien kehitystyöhön on osallistunut kasvatusalan ammattilaisia, kuvittajia ja tuotteiden käyttäjiä eli lapsia, joiden kokemusten perusteella puuhapakkoja on kehitetty entistä paremmiksi. Valmiita tuotteita testaa myös Oppi&ilon puuharaati, johon lapsiperheet voivat hakea mukaan testaajiksi.

Puuhakortit kehittävät taitoja iän ja osaamisen mukaisesti

Puuhakorteissa otetaan tarkkaan huomioon lapsen kehitysvaihe, tärkeimmät taidot ja niiden kehittyminen puuhakorttien tehtäviä tekemällä. Pyyhittävät puuhakortit vaativat kynän käyttöä, joten ne on tarkoitettu yli 3-vuotiaille. Tehtävät voi tehdä ensin vain sormella ja ottaa pyyhittävän tussin mukaan, kun kynän käyttö on varmaa.

Puuhakorttien parissa puuhailu vahvistaa lapsen keskittymiskykyä, kun lapsi rauhoittuu tehtävien ääreen. Puuhakortit kehittävät lapsen taitoja myös monella muulla tapaa:

 • 3–4-vuotiaiden puuhakorteissa harjoitellaan silmän ja käden yhteistyötä, hienomotoriikkaa ja hahmotuskykyä. Sanavarasto karttuu monipuolisen kuvituksen avulla.
 • 5–6-vuotiaiden puuhakorteissa herätellään lukemaan oppimista, tutustutaan kirjaimiin ja äänteisiin sekä ruokitaan matemaattisten taitojen kehittymistä. Eskari-ikäisten puuhakorteissa keskitytään näiden lisäksi vuorovaikutus- ja tunnetaitoihin ja herätellään ympäristötietoutta luontoaiheisilla tehtävillä.
 • Kouluikäisten puuhakorteissa tehtävissä on jo lisää haastetta. Niissä harjoitellaan muun muassa loogista päättelyä ja luetun ymmärtämistä.
 • Myös perheen pienimmille on omia puuhakortteja. Vauvan kanssa -puuhakortit tarjoavat vauvan kehitystä tukevaa puuhaa ensimmäiseen vuoteen. 2–3-vuotiaille suunnatuissa Riemuretki-puuhakorteissa taas tehtävät tehdään kynän sijaan sormella.

Artikkelia varten haastateltiin Oppi&ilon tuottajaa Johanna Laurilaa.

Pyyhittävät puuhakortit eri-ikäisille lapsille

Riemuhetki-puuhakortit 2-3-vuotiaille

Pienten lasten ensimmäiset puuhakortit kehittävät lapsen silmän ja käden yhteispeliä, tarkkaavaisuutta, aisteja, havainnointia ja motoriikkaa. Tehtävät ratkotaan kynän sijaan sormella osoittamalla ja tunnustelemalla.

 • Ikäsuositus: 2-3 v.
 • Hinta: 16,90 €


HissunKissun -Puuhakortit 3-4-vuotiaille

Ensimmäisissä pyyhittävissä puuhakorteissa harjoitellaan kynän käyttöä, opitaan hahmottamista ja vahvistetaan kielellistä kehitystä. Pakkaus sisältää pyyhittävän tussin.

 • Ikäsuositus: 3-4 v.
 • Hinta: 16,90 €


Viskarilainen-puuhakortit 4–6-vuotialle

Etsi, yhdistä, järjestä, ratkaise – viskareiden puuhakorteissa on monipuolisesti tehtäviä, jotka tarjoavat lapselle onnistumisen elämyksiä. Pakkaus sisältää pyyhittävän tussin.

   • Ikäsuositus: 4–6 v.
   • Hinta: 16,90 €

Eskarilainen-puuhakortit 5–7-vuotiaille

Tehtävissä tutustutaan kirjaimiin, pähkäillään loogista päättelykykyä vaativien tehtävien parissa ja pohditaan tunteita sekä erilaisia arjen tilanteita. Monipuolisesti eskaritaitoja. Pakkaus sisältää pyyhittävän tussin.

   • Ikäsuositus: 5–7 v.
   • Hinta: 16,90 €

Kouluunmenijä-puuhakortit 6–8-vuotiaille

Numeroita, kirjaimia, päättelytehtäviä, omien taitojen arviointia… Puuhakorttipakkaan on kerätty asioita, jotka tukevat lapsen koulun aloitusta. Pakkaus sisältää pyyhittävän tussin.

   • Ikäsuositus: 5–7 v.
   • Hinta: 16,90 €

Älynväläys -puuhakortit 6–7-vuotiaille

Suunnista sanasokkelossa, seikkaile labyrintissä, ratkaise numeropuuhat ja selvitä kirjaintehtävät. Pakallinen kiehtovia päättelytehtäviä täynnä oivalluksen iloa. Pakkaus sisältää pyyhittävän tussin.

   • Ikäsuositus: 6–7 v.
   • Hinta: 16,90 €