3
 • Minä osaan
 • Oppi&ilo-puuhakortit – ja neljä tilannetta, jotka pelastat niillä
 • Minä osaan

  Oppi&ilo-puuhakortit – ja neljä tilannetta, jotka pelastat niillä

  Oppi&ilon puuhakorttien suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota siihen, että lapsi saa niillä puuhastellessaan oivaltaa, oppia ja kokea onnistumisen iloa.

  Puuhakortit pelastavat monta tilannetta.Lasten luovuus, uteliaisuus ja oppimisen halu on rajaton. 3–4-vuotias ahmii maailmaa kaikilla aisteillaan. Lapsi haluaa tehdä asioita itse ja nauttii saamastaan positiivisesta palautteesta. Kieli kehittyy huimin harppauksin ja lauseet saavat yhä monimutkaisempia rakenteita. Sormet kehittyvät näppärämmiksi, ja niillä on jo helppo tarttua vaikkapa puuhakorttien reunoista. Pakkauksen tukeva tussi asettuu jo mukavasti käteen.

  3–4-vuotias rakastaa asioiden lajittelemista koon, värin tai muodon mukaan. Hän jaksaa väsymättä riemastua samasta asiasta. Pyyhittävät puuhakortit palkitsevat lasta juuri tässä: saman tehtävän voi tehdä niin monta kertaa kuin haluaa. Pakkauksessa mukana kulkevan tussin voi helposti pyyhkiä pois puhtaalla paperilla. Tusseja voi myös ostaa erikseen kaikissa perusväreissä.

  Isompien lasten kortit tarjoavat monimutkaisempia päättelytehtäviä ja nekin kannustavat luovuuteen. 5–6-vuotias nauttii leikeistä ja yhdessä tekemisestä ystävien kanssa. Puuhakortit voi jakaa isommallekin kaveriporukalle. Kavereiden kanssa on mukavaa pohtia yhdessä, mitä kaikkea hassua kuvasta löytyykään… Kas, puussa kasvaa mansikoita ja kala lentää taivaalla.

  Koulun alku on valtava askel pienelle ihmiselle. Säännöistä tulee tärkeitä ja häviämistä täytyy vielä harjoitella. Lapsi opettelee itsenäisyyttä ja tekee mielellään tehtäviä myös aivan yksin alusta loppuun asti. Puuhakorttien tehtävät ovat enimmäkseen sellaisia, että lapsi osaa itse päätellä, mitä niissä tulee tehdä. Kaikissa korteissa on sanallinen ohje, jonka aikuinen tai isompi sisarus voi lukea.

  Ainakin nämä neljä tilannetta pelastat Oppi&ilo-puuhakorteilla:

  1. Matka autossa, lentokoneessa tai junassa. Pitkät matkat paikallaan ovat oiva hetki uppoutua arvoitusten, oivalluksen ja luovuuden maailmaan.
  2. Odotusaika ravintolassa. Nälkä unohtuu annoksia odotellessa, kun vanhemmat ovat muistaneet pakata mukaan puuhakortit. Mitä erilaisia sanoja voidaankaan muodostaa TAIKASAUVA-sanan kirjaimista? Usva, kasvu, saavi, vaasi, tuska, aava, sivu, savu.
  3. Rauhoittuminen toipilaana. Kuumeessa levätään, mutta kun voimat palaavat, eikä vielä saa mennä ulos tai kouluun, on hauskaa pelata ja puuhailla yhdessä isän, äidin tai sisarusten kanssa ja myös ihan itsekseen.
  4. Lahjakriisi. Kaverisynttärit, kummilapsen lahja, tuliainen jne. Puuhakortit ovat hauska, mutta samalla järkevä ja kestävä lahja. Kaikista pakkauksista löytyy ikäsuositus, joka helpottaa valintapäätöksen tekemistä.
  Avainsanat: puuhakortit
  Kenelle: Vanhemmat