Maatilan eläimetTämä äänekkään iloinen tutustumisleikki sopii isommalle porukalle (10 tai useampi leikkijä), kokeilkaa kerhossa, syntymäpäiväjuhlissa, luokan pikkujouluissa ym. Leikin tarkoituksena on löytää oma eläinryhmä matkimalla eläimen ääntelyä, puhua ei saa.
  1. Leikin vetäjä valitsee kolme eri eläintä (4-5 eläintä jos ryhmä on iso).
  2. Hän kirjoittaa lapuille eläinten nimen (jos leikkijät osaavat lukea) tai piirtää eläimen kuvan. Jokaiseen lappuun tulee yksi eläin, siten että kutakin samaa eläintä on vähintään kolmessa lapussa.
  3. Kaikki laput taitetaan ja laitetaan pussiin, josta jokainen leikkijä vuorollaan nostaa yhden lapun näyttämättä sitä muille.
  4. Leikki alkaa vetäjän sanoessa hep, jolloin kaikki leikkijät aloittavat yhtäaikaisen ääntelyn oman lappunsa eläimen mukaan (röh, röh, kot, kot jne). Samalla leikkijät liikkuvat ympäri huonetta etsien oman ryhmänsä eläinjäseniä ääntelyn perusteella.
  5. Kun sama eläinystävä löytyy, otetaan häntä kädestä kiinni. Kaakatus ja röhkintä päättyy onnellisesti, kun kaikki kanat ja possut jne. ovat löytäneet oman ryhmänsä.
Leikkiin saa lisää hauskuutta leikkimällä sitä joko pimeässä huoneessa tai silmät huivilla peitettyinä.