Kuumaa, kuumaa - lattia polttaa


Tasapainoilu- ja kiipeilyleikki, jota voi leikkiä niin sisällä kotona kuin ulkona. Leikin ideana on kiertää eri tavoin itse rakennettua liikuntarataa, niin että lattiaan / maahan ei saa koskea. Sisäleikki:
  1. Rakennetaan yhdessä huoneeseen liikuntarata huonekaluista eli sohvasta, matosta, tuoleista, sohvatyynyistä yms. Huonekaluja ei tarvitse siirtää paikoiltaan, riittää että radalle täydennetään kohdat (esim. sohvatyynyillä) joista on liian hankala mennä.
  2. Rataa kierretään peräkkäin eri tavoin. Jokainen leikkijä saa vuorollaan keksiä etenemistavan: hypellen, juosten, loikkien, yhdellä jalalla pomppien ja vaikkapa kontaten. Radalla voi ohittaa, mutta töniä ei saa.
  3. Jos leikkijä koskee vahingossa lattiaa, hän kärähtää ja tippuu pois. Leikin aluksi voidaan myös yhdessä sopia, että muutama kärähdys on sallittua.
Lisää haastetta liikkumiseen saa poistamalla osan esineistä tai esim. lisäämällä huoneen oviaukkoon narusta roikkuvan lapasen, jonka kohdalle tultaessa täytyy hyppäämällä koskettaa sitä. Ulkoleikkialueeksi valitaan sopiva metsämaasto tai piha-alue. Metsässä hyviä askelmakohtia ovat mm. isot kivet, sammalmätäs, kaatunut puunrunko. Leikkipihalla rata voi muodostua hiekkalaatikon reunasta, keinusta, liukumäestä. Ulkona liian pitkät välit voi täydentää piirtämällä sallitut astumapaikat maahan ympyröinä tai merkitä ne kävyillä.