3

Taitava koululainen

Koulun aloittaminen on iso virstanpylväs, ja kouluvuodet tuovat mukanaan paljon uusia asioita lapsen arkeen. Alakouluikäisen lapsen elämään kuuluu kuitenkin myös paljon leikkimistä ja vapaa-aikaa. Kännykkä- ja tietokonepelien vastapainoksi on hyvä tarjota lapselle muunlaista innostavaa ja luovaa tekemistä. 


Itse tekeminen kiinnostaa

Katso! Tein oman sarjakuvan. Tänään rakensin murtumatonta jäätä ja kuohuvan tulivuoren! Alakouluikäiset tuottavat mielellään erilaisia sisältöjä ja haluavat kokeilla uusia taitoja ja juttuja. Koululaisia kiinnostavat puuhat, joissa pääsee itse kokeilemaan ja rakentamaan. Ehkä voi saada aikaan jotain ihmeellistä, joka ihastuttaa itseä ja jota voi esitellä muillekin. Lapsen on hyvä tehdä asioita omin käsin, sillä se sekä tuottaa iloa että stimuloi aivojen kehittymistä. 

Luovaa tekemistä ja päättelytehtäviä 

Itse tehtävät pienet tiedekokeet ovat olleet hitti kouluikäisten perheissä viime vuosina. Ne innostavat lasta tekemään itse, tutkimaan, kokeilemaan ja oivaltamaan. Myös luova tekeminen, kuten maalaaminen ja piirtäminen, tuottavat iloa monille kouluikäisille. Omia taideteoksia on kiva ihailla yhdessä. Erilaiset loogiset päättelytehtävät ja älypähkinät kutkuttavat mieltä ja innostavat parhaimmillaan koko perheen yhteiseen pähkäilyyn.

Suosituksemme 7-12-vuotiaille

Koululainen -kortit

Pakka pullollaan hauskaa kynäpuuhaa! Ratkotaan päättelytehtäviä, numeropuuhia ja sanatehtäviä. Lähes 100 oivaltavaa tehtävää, jotka kertaavat ensimmäisen kouluvuoden aikana opittuja asioita ja tarjoavat rutkasti tekemisen sekä onnistumisen iloa! Mukana poispyyhittävä tussi, jolla teet tehtävät uudelleen ja uudelleen.

Ikäsuositus 7-9 v
Hinta 16,90 €

Tutustu»


Tiedetemput -kortit

Tiedetemppuohjeilla saa pullon puhaltamaan saippuakuplia itsestään, valmistaa murtumatonta jäätä yms. hauskaa ja innostavaa. Samalla oppii paljon uutta luonnontieteiden ilmiöistä. Jokaisen tempun jälkeen selitetään ilmiö tempun takana. Tiedetemput-kortit houkuttelevat kokeilemaan hauskoja temppuja käytännössä ja ruokkivat päättelyä, oivaltamista ja hoksaamista eri aloilta (STEM = Science, Technology, Engineering, Maths).

Ikäsuositus 8-12 v
Hinta 16,90 €

Tutustu»

Aamos ja jälkien arvoitus -kirja

Aamos ja jälkien arvoitus on helppolukuinen kirja juuri lukemaan oppineelle. Mukaansatempaavan tarinan on kirjoittanut palkittu lastenkirjailija Anneli Kanto. Sanat on tavutettu, lauserakenteet ovat yksinkertaisia ja tekstiä on vähän. Humoristinen kuvitus innostaa ja elävöittää lukukokemuksen. Lukemaan oppimisen lisäksi tarina kehittää tärkeitä tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Kirjan lopussa olevat tehtävät kertaavat luettua hauskalla tavalla. 

Ikäsuositus 7-8 v
Hinta 11,90 €

Tutustu»

Maalaa vedellä Merenneidot

Ihanan värikäs vedenalainen maailma ja merenneidot. Kasta puuhakirjan mukana tuleva sivellin veteen, ja väritä mustavalkoiset kuviot. Puuhakirjan maalaamiseen tarvitaan vain vettä, joka loihtii värit esille. Taianomaista ja innostavaa myös isompien lapsien mielestä. 

Ikäsuositus yli 8-vuotiaat
Hinta 8,90 €

Tutustu»